Çileli yollar güvenli yollara dönüştü

Çileli yollar güvenli yollara dönüştü

Kırıkkale olmak üzere tüm komşu illerine bölünmüş yollar ile bağladık. 2016 yılı sonunda Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelini açtık.

A+ A-

Karaismailoğlu, Türkiye’yi baştanbaşa, güvenli ve konforlu otoyollarla kuşattıklarını belirterek, "Demir yolu reformumuz ve yatırımlarımız sayesinde Türkiye'yi Avrupa'nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’yi baştanbaşa, güvenli ve konforlu otoyollarla kuşattıklarını belirterek, "Demir yolu reformumuz ve yatırımlarımız sayesinde Türkiye'yi Avrupa'nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık." dedi.

Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Bakan Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığında, binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ile nice medeniyetin izlerini bağrında taşıyan "Yarenler Diyarı" Çankırı'da olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Ulaşımda her alanda büyük yatırımların yapıldığını belirten Karaismailoğlu, "Kara yollarında, deniz yollarında, hava yollarında, demir yollarında ve haberleşmede kurduğumuz altyapı şehirlerimizi yakınlaştırırken, dünya ile sosyal ve ekonomik bağlarımızı güçlendirdi. Bu süreçte, bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 200 kilometrenin üzerine çıkardık.


"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Çankırı’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 4 milyar 600 milyon Lira ya yakın yatırım yaptık. 2003'te 18 kilometre bölünmüş yolu vardı, 218 kilometre daha yeni bölünmüş yol yaparak yani 12 kattan fazla artırarak toplamda 236 kilometreye ulaştık. Yollarının 4 kilometresi BSK kaplamalıydı 298 kilometreye çıkardık. Ankara, Karabük, Bolu, Kastamonu ve Kırıkkale olmak üzere tüm komşu illerine bölünmüş yollar ile bağladık. 2016 yılı sonunda Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelini açtık.


“Özellikle kış aylarında Ilgaz Dağı’nı aşmak, yük ve yolcu taşıyan araç sürücüleri için büyük bir çileydi. O çileli yolculukları maziye gömdük. Tünelimiz sayesinde Kastamonu Çankırı güzergahında artık yılın 12 ayı boyunca güvenli ve yüksek standartlı bir ulaşım imkanı tesis ettik. Kastamonu ve Sinop gibi sahil kesiminde yer alan merkezlerin iç kesimlerle olan bağlantısını ve aynı bölgede yer alan Kuzey TETEK Hattı'na ulaşımı da rahatlattı. Dahası, Akdeniz limanlarına kadar kesintisiz, güvenli ve yüksek standartlı bir ulaşım ağı sağladı. Çankırı’mızda, bugün itibariyle 2 milyar 810 milyon lira yatırım bedeli ile 5 kara yolu projesine de devam ediyoruz” dedi.


Bu haber toplam 933 defa okunmuştur